skip to Main Content
026 - 3213174 (zuid) 026- 8200529 (noord) Stuur ons een mail

Pasen

Met de Paaszondag wordt de Stille Week afgesloten en begint de Paastijd. We vieren Pasen op de eerste zondag na de volle maan na het lentepunt, 21 maart.

Het historische gebeuren van de kruisdood en de opstanding, het mysterie op Golgotha, waar bij het ene leven in het andere overging, is voor kinderen moeilijk te begrijpen. Alle voorjaarsprocessen in de natuur daarentegen kunnen we met vreugde beleven; de voortdurende veranderingen, die nieuw leven tonen: bloesem uit de knoppen, jonge vogels in het nestkastje, lammetjes in de wei, het veulen bij de moeder, kuikens uit het ei en de vlinder die zichzelf uit de cocon bevrijdt.

Kijkend vanuit de vier wezensdelen kun je zeggen dat Pasen een bijzonder appel doet op het ‘ik’. Het ’ik’, zichzelf ontwikkelend tot de biografie, werkt in op de andere drie wezensdelen. Het eigent zich delen toe van deze wezensdelen, werkt ze om. Zo wil de dood niet vernietigen, maar de ene levensvorm in de andere laten overgaan. Pasen is het feest van de opstanding uit de dood.

Back To Top